Nakon uspješno završenog modula student će moći:
1. Identificirati vrste medonosnih pčela
2. Opisati povijest razvoja pčelarstva
3. Razlikovati tipove košnica koje se koriste na području Republike Hrvatske
4. Opisati anatomiju i fiziologiju pčele i pčelinje zajednice
5. Identificirati simptome zaraznih i nametničkih bolesti pčela i otrovanja te prepoznati neprijatelje pčele
6. Izabrati pravilnu metodu zaštite od zaraznih i nametničkih bolesti
7. Odabrati lokaciju za formiranje stacionarnog pčelinjaka te izvršiti bonitiranje i uređenje okoliša
8. Izabrati pravilan pčelarski pribor i alat potreban za rad na pčelinjaku, proizvodnju pčelinjih proizvoda i transport košnica
9. Organizirati pčelarsko obiteljsko gospodarstvo
10. Planirati godišnju proizvodnju pčelinjih proizvoda na OPG-u (med, pelud, propolis, vosak)
11. Razlikovati vrste meda
12. Pripremiti proizvode za svakodnevnu uporabu od pčelinjih proizvoda
|