Nakon uspješno završenog modula student će moći:
1. Jasno imenovati gospodarski značaj, zahtjeve i normative ekološke proizvodnje voća u RH.
2. Poznavati strukturu relevantne svjetske proizvodnje i potrošnje ekoloških voćarskih proizvoda (FAO).
3. Definirati, objasniti i prilagoditi model sukladno izboru koncepta proizvodnje (ekološki, integrirani, konvencionalni).
4. Opisati tranziciju komplementarnih modela voćarskih proizvodnji.
5. Definirati agroekološke faktore koji definiraju mogućnosti uzgoja pojedine voćne vrste po ekološkim kriterijima.
6. Poznavati i definirati agrotehničke postupke.
7. Poznavati i primijeniti pomotehničke zahvate
8. Prepoznavanje bolesti i štetnika.
9. Opisati modele kontrole bolesti i štetnika u ekološkom i integriranom režimu proizvodnje.
10. Poznavati modele oplemenjivačkog rada na selekciji rezistentnih i tolerantnih sorti.
11. Usporediti ekonomičnost odabranih modela proizvodnje (troškovi proizvodnje, marketing , trženje).
|