Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

Riječ dekana

Dragi sadašnji i budući studenti, partneri i prijatelji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek radujemo se što ste posjetili stranice našega Fakulteta i što o njemu i našim aktivnostima želite saznati više!

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek je najstariji i najveći fakultet Sveučilišta u Osijeku te svojom tradicijom i rezultatima jamči visoku kvalitetu nastavnog, znanstvenog i stručnog rada.

Kvalitetnim obrazovanjem na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim sveučilišnim te preddiplomskim stručnim studijima Fakultet je prepoznat u regiji i predstavlja jednu od vodećih obrazovnih institucija u području biotehničkih znanosti. Fakultet svojim studentima pruža znanja i vještine potrebne za njihovo uključivanje u različita područja poljoprivredne proizvodnje ali i za istraživački rad u svrhu daljnjeg napretka proizvodnih procesa.

Znanstvena i stručna suradnja Fakulteta vrlo je intenzivna, na Fakultetu se provodi veliki broj znanstvenih projekata financiranih iz različitih izvora s domaćim partnerskim institucijama te s partnerima iz inozemstva. Veliki naglasak u aktivnostima Fakulteta ima stručna suradnja s partnerima iz agroindustrije te poljoprivrednim proizvođačima i obiteljskim gospodarstvima. Stručnom suradnjom i direktnim transferom rezultata istraživanja u praksu Fakultet intenzivno doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na primjeni najnovijih rezultata istraživanja u svrhu održive poljoprivredne proizvodnje i postizanja održivog razvoja.

Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek je kroz svoju povijest uspješno prošao brojne izazove i kontinuirano se razvijao u svim područjima djelovanja. Daljnje napredovanje na istim principima naš je izazov i zadatak za budućnost. Sigurno je da će djelatnici Fakulteta svojim predanim radom doprinijeti razvoju Fakulteta, dobrobiti njegovih studenata i partnera, ali i društva u cjelini.